Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Simone Biles dlouhodobě byla/je na Ritalinu a Adderallu

(komerční název pro amfetamin - kdo si vzpomene na říšské letce a tankisty?), samozřejmě má výjimku WADA (World Anti-Doping Agency) stejně jako norští astmatici a pod., bohužel před olympiádou je musela vysadit - v Japonsku jsou tyto léky zakázané pod hrozbou vězení (ADHD turisté, pozor!), náhražka evidentně nezabrala tak, jak měla a černá slečna doplatila na absťák.

Ruští hekři, kteří se prý dostali do systému WADy, zveřejnili jejich databázi výjimek z dopingových zákazů (Simonka byla jenom jedna z mnohých, vesměs západních "sportovců"), pročež organizátoři OH v Tokiu přinutili každou výpravu předem dodat seznam léčiv, které budou mít ssebou.

Terapeutické výjimky jsou hojně poskytovány sportovcům anglosaských a severských zemí. Je zřejmé, že tam je nezdravé prostředí. Například většina norských lyžařů trpí astmatem a má tudíž terapeutickou výjimku. Podobně jsou na tom sportovci z USA, kteří musí brát methyfenidát (Ritalin), dextroamfetamin (Adderall), prednison, prednisolon, oxycodon, hydromorphin, methylprednisolon atd. Terapeutickou výjimku má např. Serena Williamsová, Venus Williamsová, Bradley Wiggins, Chris Froome, Simone Bilesová.

Gymnastka Simonka bere amfetamin pro léčbu ADHD, té moderní "choroby", kterou my starší známe jako "neposedné dítě".

Na druhé straně WADA slouží jako politický nástroj proti Rusku, které se již 7 let nemůže zůčastňovat mezinárodních soutěží. Nyní již to není proto, že by se mu prokázaly nějaká nová porušení, nýbrž proto, že se nechce přiznat k těm dřívějším. Rusko zatvrzele trvá na své nevině a proto se musí potrestat. Protože kam bychom se dostali, kdyby se každý obhajoval! Ostudou je, že ve vedení WADA je Jiří Kejval.

0 0
možnosti
  • Počet článků 739
  • Celková karma 5,10
  • Průměrná čtenost 236x
Píšu převážně o svých kulturních zážitcích blízkým, přátelům a známým. Proč to nezveřejnit na blogu? Možná někoho potěším a možná někdo potěší mě. Pokud jde o politiku, uložil jsem si, že o ní budu mlčet, pokud se mě věc nějak silně nedotkne.